Expertise en infrastructuur

Blauwe economie en het marien (bodem)ecosysteem

Het Marien Living Lab opereert binnen ILVO Marien, dat zich richt op visserij en aquatische productie, en op marien milieu en kwaliteit van visserijproducten. Alle expertise wordt ingezet bij het streven naar een goed functionerend marien (bodem)ecosysteem en een rendabele blauwe economie.

Schematische voorstelling van het marien onderzoeksprogramma van ILVO
Schematische voorstelling van het marien onderzoeksprogramma van ILVO

Ontdek ons onderzoek en projecten.

Faciliteiten en apparatuur

Het Marien Living Lab van ILVO beschikt over een brede waaier aan laboratoria, aquacultuurfaciliteiten, experimentele ruimtes en (in huis ontwikkelde) apparatuur. Scheepstijd wordt aangevraagd/aangekocht. Een belangrijke troef voor pilootproeven is de rechtstreekse pijpleiding voor zeewater.

Marien Living Lab Infrastructuur

In 2022 zal ILVO Marien zijn intrek nemen in de gloednieuwe InnovOcean Campus, samen met VLIZ. Dit nieuwbouw complex omvat kantoren, seminarie- en vergaderinfrastructuur, ontvangst- en cateringruimte, een bibliotheek, fysico-chemische laboratoria, laboratoria voor aquacultuur, atelierruimte en gebouwgebonden behoeften. De nieuwe campus komt op de huidige ILVO-site, tussen de Vuurtorenwijk (OPEX) en de dynamische Oosteroever.