Vis, vers en duurzaam!

Vis- en zeevruchtengids


De Vis- en zeevruchtengids voor professionelen is een aantal jaar geleden ontstaan vanuit een stijgende vraag van koks, restauranthouders, visverkopers en andere professionelen uit de visserijsector naar wetenschappelijk onderbouwde en toegankelijke informatie over de duurzaamheid van bestanden en van vangst- en kweektechnieken. “Welke soorten moeten we kiezen? Hoe moeten we het aanpakken? Moeten we de verkoop van bedreigde soorten helemaal opgeven? Kunnen we ons richten op andere soorten die wel duurzaam zijn? Welke vissen moeten gespaard blijven? En van welke soorten kunnen we de consumptie aanmoedigen?”

Ethic Ocean, ILVO en VLIZ bieden al jaren up to date informatie aan over vis en zeevruchten in een aantrekkelijke vorm, en dat wordt geapprecieerd door de sector. Dat blijkt bijvoorbeeld uit deze quote van de aankoopdienst van de Stad Gent: “In het kader van duurzaam en bewust aankopen is de vis- en zeevruchtengids een waardevol instrument.”

Via dit product vertalen we complexe wetenschappelijke informatie naar antwoorden op concrete vragen uit de sector. Ook dat is co-creatie!